[vc_empty_space height="10px"]
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
[vc_empty_space height="15px"]
+387648592568
[vc_empty_space height="5px"]
info@elatedthemes.com
[vc_empty_space height="5px"]
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Με λίγα λόγια
Ζω στη Μύκονο, στην Άνω Μερά. Έχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει σ’ έναν ευλογημένο τόπο, μέσα σε μια οικογένεια αγροτική, με περιβόλια, αμπελάκια, κατσικάκια, κότες, και άλλα ζώα που μας δίνουν καθημερινά φρέσκα, αγνά, ποιοτικά αγαθά.
Από παιδί μού άρεσε να ανακατεύομαι στην κουζίνα. Μεγαλώνοντας και κάνοντας οικογένεια, ανακάλυψα πως μου αρέσει να φροντίζω με προσεγμένο σπιτικό φαγητό όχι μόνο τους δικούς μου, αλλά και τους φίλους. Κάποια στιγμή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαμε παραπανίσια ζαρζαβατικά, γεννήθηκε ο προβληματισμός του να βρω τρόπο να καταναλώνονται αυτά. Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης έως τώρα πορείας.
Λατρεύω το μαγείρεμα! Συνηθίζω να πειραματίζομαι με καινούρια, νόστιμα πιάτα, επειδή μου αρέσει να δημιουργώ, να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι.
Πάνω από δέκα χρόνια τώρα, μαγειρεύω σε οικογένειες που επισκέπτονται το νησί το απλό καθημερινό τους φαγάκι. Και όχι μόνο! Εγώ και η ομάδα μου αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία οποιασδήποτε συνεστίασης: βαφτίσια, γάμους, πάρτι, BBQ, κ.λπ., αρχίζοντας από τα ψώνια, την προετοιμασία, το μαγείρεμα, και φτάνοντας στο στρώσιμο του τραπεζιού και φυσικά στην τακτοποίηση της κουζίνας στο τέλος.
Η καλύτερη ανταμοιβή μου είναι το χαμόγελο των πελατών μου όταν δοκιμάζουν τα μαμαδίστικα φαγητά μου, ή όταν με βλέπουν με τα φρέσκα αβγά στο καλαθάκι από τις κότες της μαμάς, ή με τα καρπουζοπέπονα από το μποστάνι του μπαμπά.
Κι επειδή μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα, τη χειμερινή περίοδο που πέφτει η ένταση του καλοκαιριού, παρακολουθώ οπωσδήποτε σεμινάρια μαγειρικής. Επιπλέον, ως μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου και της Λέσχης Μαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, έχω ενεργή συμμετοχή σε εκθέσεις και σε διάφορες εκδηλώσεις, προβάλλοντας την τοπική μας κουζίνα και παράδοση.
Τα τελευταία χρόνια οργανώνω μαθήματα μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του νησιού μας, που ενδιαφέρονται για την τοπική γαστρονομία. Τους δείχνω απλές μυκονιάτικες συνταγές χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μου. Είναι κάπως περίεργο, ταυτόχρονα όμως και διασκεδαστικό, να βλέπω τις αντιδράσεις των «μαθητών» μου καθώς ζυμώνουν και αγγίζουν –για πρώτη τους φορά– αφράτο ζυμάρι για τη Μυκονιάτικη Κρεμυδόπιτα ή όταν «τσιμπούν» μαζί μου τα παραδοσιακά «Τσιμπητά». Και ακόμη όταν κόβουμε το χοιρινό κρέας με τα δυο μαχαίρια –όπως παλιά–, που το κάνουμε κιμά για τα μυκονιάτικα «Χοιροσφαΐσια Κεφτεδάκια». Τα μαθήματα αυτά καταλήγουν πάντα σχεδόν σε γιορτή, αφού όσο μαγειρεύουμε τσιμπολογάμε κιόλας και στο τέλος καθόμαστε παρεΐτσα, πίνουμε το κρασάκι ή το ουζάκι μας, και απολαμβάνουμε όλοι μαζί τις δημιουργίες μας μέσα σ’ ένα χαρούμενο κλίμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειPrivacy policy