Κεφτεδάκια χοιρινά Μυκόνου
ΥΛΙΚΑ
(περίπου 6 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χονδροκομμένο με το μαχαίρι (μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να το προετοιμάσει)
2 κρεμμύδια χοντροτριμμένα
1/2 κιλό ψίχα ψωμιού βρεγμένη και στυμμένη
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1 κ.γλ. θρούμπι ξερό
1 σφηνάκι ούζο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο κι αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κρέας σε λωρίδες και στη συνέχεια σε μικρά καρέ. Στη συνέχεια με δυο μαχαίρια πιασμένα χιαστί συνεχίζουμε το κόψιμο ώσπου να γίνει χοντροκομμένος κιμάς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε δόσεις. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από τα λάδια και σερβίρουμε με ντομάτα σαλάτα.